Fantastisk gratäng

Igår gjorde jag en riktigt god gratäng till middag och därför bil jag delge er mitt smaskiga recept!
I vanlig ordning har jag inte mätt upp någonting utan kör lite på känsla, trixar fram och tillbaka tills det blir bra.
Men i korta ord har vi här nu en risgratäng med kyckling och tomatsås.
Börja med att koka ris och lägg i botten med en form.
Stek kyckling med salt, peppar, timjan och strimlad paprika och lägg åt sidan.
Kör ihop en tomatsås med lök, vitlök, krossade tomater, vitt vin, grönsaksbuljong, salt, peppar, timjan, basilika och farinsocker. Lägg tomatsåsen på riset, kyckling över det och avsluta med ost. In i ugnen 225 grader i 15 minuter.
Wonderful!


Instängd

Idag känns lägenheten tråkig, liten, instängd och nästan lite klaustrofobisk. Nu har jag varit hemma så mycket och inne så mycket att det nästan kryper i kroppen. Visst, det var en jättemysig, lugn helg men nu börjar jag bli rastlös. Jag behöver komma bort från lägenheten och aktivera mig lite. Eller fast bara dricka te hos någon. Jag lyckas inte fokusera tankarna på plugget och jag har som ingenstans att gå eller någon att träffa.
Svacka.
Jag får helt enkelt bege mig till gymmet och svettas lite när väggarna börjar krypa för nära.


Citronmeliss-te

Jag har ett citronmeliss-te som till och med Victor gillar att dricka!
Idag har vi äntligen fått arbeta lite praktiskt med vår MKV-kurs, ett litet grupparbete som gick lätt som en plätt!
Dessutom har vi bokat resa upp till Kiruna nästa helg! Nöjd tjej! :)


Kaffe, kommunikationsteorier och ett fyllt kylskåp.

Idag var en väldigt bra dag. Min bok om kommunikationsteorier visade sig vara riktigt intressant om man dricker lite kaffe samtidigt! Dessutom var det kul att träffa klasskompisarna igen och vi fick flera lättande besked om de kommande uppgifterna. Och det gick bra att träna! Och kylskåpet är fyllt för veckan. Jag kan inte alls klaga idag.


Anpassningsförmåga

Det är helt otroligt hur vi människor gör för att anpassa oss. Speciellt vissa är otroligt duktiga på detta. Men i allmänhet så är det så - behöver man anpassa sig, så gör man det. Ni som står mig närmast vet hur svårt jag har haft det innan jag lyckades ta mig iväg och börja plugga. Och helt plötsligt är jag här och det har gått två månader. Det är helt otroligt egentligen. I kväll var vi på Challenge Bar och satt och hängde och hade lite tjej-kväll. Jag tog cykeln hem och erinrade mig själv att jag måste vara försiktig i korsningen med kolmilavägen eftersom det är ojämnt underlag där. Sedan svängde jag upp mot vårt hus, mot vår lägenhet som väldigt snabbt började kännas som vår egen. Jag går till min skola, tränar på mitt gym och bor i... Min stad? Hur hände detta egentligen? Hur kunde det gå så lätt?
Även om jag måste medge att allting har varit långt ifrån smärtfritt, jag saknar mamma, pappa, kajsa, andreas, mimmi, hanna, elin, robert, tina och hästarna och alla andra människor som fanns hemma. Men man anpassar sig. För det är det man gör.

Måndag morgon

Igår var en så otroligt slö dag så idag känner jag att det är dags för att det ska hända någonting! Det måste göra det, annars kommer jag dö av rastlöshet. Synd då att föreläsningen blev inställd... Jag har lite för mycket fritid ibland. Det börjar bli dags att verkligen sätta igång och leta efter någon häst att rida på och gosa med. Det är en ganska ny känsla, generellt har jag ju haft ett väldigt fullproppat schema. Hmm. Jag får väl renskriva lite anteckningar.


Violet road

Om ni inte hört det norska bandet Violet road bör ni kolla in det. Dom är fantastiska. De passar så bra att lyssna på i höstmörkret.
Den senaste veckan har varit lite tung. Vi har börjat med MKV-kursen som är svinigt tung och grymt tråkig och dessutom har jag haft hemlängtan. Jag pratade med fammo i telefon och tänker på att sitta i hennes kök med hela familjen samlad. Herregud.


RSS 2.0