Projektredovisning

Idag var det dags för "big finally" av mitt och Johans projektarbete. Jag låter två "smakprov" och mitt loggboksinlägg tala för sig själva:








Loggbok 28/2 –10

Idag var det dags. Med väldigt många fjärilar i magen gick jag till ripan med mina bilder snyggt och prydligt inramade och mina små skyltar med rubriker på. Givetvis så glömde jag Melody Gardot-skivan hemma så jag fick springa hem och hämta. Men det löste ju sig. Vi började med att sätta upp champagneglas, ställa i ordning möbler, puffa kuddar och torka bord innan Johan började lägga upp maten och jag sprang hem och hämtade CDn.

Tillslut var allt på plats och jag hällde upp lingondricka och såg några klasskompisar samlas nere i lobbyn. Klockan två gick vi ner och pratade lite och tog med oss folket upp i norrskensrummet. Vid det här laget var jag helt fruktansvärt nervös när jag skulle hälsa alla välkomna och förklara lite vad detta handlade om. Givetvis kom det inte så väldigt många ord till mig men jag lyckades väl stamma fram ett par meningar och sedan gick det lite bättre.
Johan förklarade lite var maten var och sedan började folk lite försiktigt röra sig runt i lokalen och titta på våra fem installationer med mat, rubrik och bild. I början var stämningen lite besvärad och lite blyg men sedan tog folk för sig av lingondricka, chips och började prata. Jens från ungdomsredaktionen på Kirunatidningen var där och intervjuade mig och Johan och Emma-Sofia tog bilder. NSD och Kuriren var som bekant inbjudna med visade sig inte. Lite synd men vad ska man göra?

När alla hade tittat runt en stund meddelade Johan att det nu var dags för nästa steg: att äta upp konstverken. Det är lite lustigt med en vernissage där man äter konsten. Och då åt man ju givetvis maten, inte mina bilder.
Jag fick väldigt positiva reaktioner från de som var där, Kiruna Konstgille var inbjudna och två av damerna var väldigt trevliga och pratsamma, det var väldigt trevligt!
Efter inte fullt en timme var allt uppätet och det var dags att avsluta. Innan jag visste ordet av stod jag nere i diskrummet och putsade champagneglasen och funderade på vart tiden tog vägen. Men jag kände mig väldigt nöjd med dagen. Det jag är mest stolt över var det faktum att en av damerna från konstgillet sa: "Ja, en sådan här vernissage har man då ALDRIG varit på tidigare!" Då kändes det som att vi hade lyckats åstadkomma någonting unikt.


Rokokokonsten

Ett roligt ord: Rokokokonsten
Det är rättstavat. Observera: Rokokokonsten.
Helvete vad dåligt det gick på KuHi provet gick åt helvete. Fel att fråga oss frågor som man kan? Eller i alla fall någonting som stod i boken.
Sen kanske jag borde a pluggat lite mer... Men jag hade ändå inte kunnat vilken gångstig i Kiruna som är uppkallad efter en svenska uppfinnare. Jag kan inte ens några uppfinnare från tiden för Upplysning - Romantik. Jag trodde vi i alla fall skulle prata om konsten?
Rokokokonsten är dock inte roligt, det är bara att skriva själva ordet.
Nä det gick inte så bra. Jag tror jag ska skratta åt eländet. XD

100 Militärer

Humorn var extremt hög på jobbet igår kväll. Med hundra militärer på anläggningen (och då givetvis de flesta män) blev det av någon anledning väldigt fnittrigt i köket.
Jag fick en blinkning av en officer (ungefär50 år). Det kändes inte bra...
Sen hade det var vinprovning nere i andrummet för 60 personer med sex olika viner. Vi kan ju räkna hur många vinglas som behövde diskas sen? Det var lite kaos.
Men bortsett från all disk var det en trevlig kväll. Jag typ.. åt hela kvälln X) Även om jag inte ens var hungrig. Som Evve sa: man bara okynnesäter!
Jag åt middag innan jag gick till jobbet, sen blev det godis och annat, sen ta överblivet pommes och nå kött (gooooooott<3) och provsmaka lite efterätter (A). Man är hopplös.
Men jag kom den kvart över 12 så jag tycker att jag förtjänar lite godsaker... Kan vi säga (A)
Nä... Nu...
Måste jag kanske göra någonting...

-24

Det står -24 på termometern.
Jag är begravd i skolarbete.
Och jag ska jobba till klockan 12 ikväll.
Ett ord: Underbart

Men skoldagen var rätt chill ändå, jag hade en ganska trevlig timme att hjälpa Johan med hemprovet i Historia. Sen ska inte nämnas att vi fick en till uppgift till nästa vecka, nejnej.
Sen hade jag och elin en lång, mysig dejt i mörkrummet även om vi failade lite här och lite där... Men på fredag kör vi igen!

Just nu känner jag bara hur frustrationen kryper i mig. Jag behöver ta ut det på någonting med sedär, jag måste hålla mig stilla eftersom jag är förkyld.
jävlar.

surr...

Bzzzz....bzzzz....bzzzzz...
Ungefär så mycket händer i min hjärna just nu. Det påminner mig om doctor Kelso. Bzzzz....Bzzzzzz.....

Intressant...

Inatt sov jag kanske... sex timmar eller nåt liknande. Det är inte så farligt lite, det brukar ju gå ganska bra. Jag kom till skolan, sjukt trött och gick på engelskan men insåg efter halva att jag verkligen inte pallar med idag.
Jag kände mig typ yr för att jag var så trött.
Så jag tog mig hem.
Sov som en sten i ungefär fyra timmar.
Nu mår jag bättre!

Idag är det elva dagar kvar tills jag åker från stan mot London med familjen. Och idag är det exakt två veckor tills jag får träffa Ben. GETTING CLOSER!
Jag längtar efter den här resan. Det ska bli så jävla awesome <3



mina ögon för blöta
för att göra epilogen rättvis
jag orkar inga flera ord
inga krafter för en vacker utgång
jag lämnar inget dukat bord

men innan morgonen kommer
vill jag lämna några varma rader
kanske möter vi en vår igen
jag ångrar inga steg vid din sida
jag vattnar dina växter än

jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
det är som jag känner när åskan går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer

<3


Söndag

Det blev en rätt så chill helg ändå. Eller ja, förutom vissa delar och en förkylning med hosta som sitter riktigt djupt i bröstet blev det ganska bra. I vilket fall har jag fått slappna av lite, att det var välbehövligt!
Solen skiner idag. Men det är iskallt ute. Jag vill ha sommar! Jag längtar som fan!
Dessmer produktiv är jag inte idag, nä... :P

Förkyld

Jag har än en gång lyckats dra på mig en jobbig förkylning. Eller det är väl framförallt hostan som besvärar mig. Slem i hela bröstet som inte kan hostas upp är ingen höjdare. Och man känner sig fullständigt motbjudande! Men vad ska man göra? Bara att försöka vila och dricka vatten och te och gud vet allt. Jag tycker jag har praktiserat det ganska bra idag, jag stannade hemma från Kuhin och sov lite, var på Ripan en sväng och sen sov jag två timmar på soffan. Och jag känner att jag hade kunnat sova mer typ nu...
Men det ska jag inte göra!
För ikväll är det tjejkväll med mina brudar <3
Det behövs verkligen, senaste tiden har varit världarnas "emotional roller-coaster". Så ikväll blir det fika och massa mys <3
Nä, snart är det middag och sen ska jag röra på mig :) Exakt två veckor tills vi far härifrån nu! :D:D:D

Estet-jävlar

Idag har vi varit äkte estet-jävlar! Sju toaletter har blivit sju rum för istallationer av de sju dödssynderna. Ganska intressant dag faktiskt.
Jag gillar att vara estet när folk går runt och funderar vad man håller på med. Det är kul!
Något som vi fick höra av någon random person som gick förbi:
"jävla esteter, tar upp alla toaletter!"
Jag gillar att vara en estetjävel!

Vad jag inte gillar är mitt engelskaprov imorgon. Kräver lite ansträngningar från min sida. Och alla andra tusen miljoner saker jag har innan lovet. Den inre stressen är ett faktum. Jag får ont i magen >_<'
Jag ogillar starkt att vara stressad. Det gör mig ingenting att ha mycket att göra men just nu är jag bara stressad. Och då får jag ingenting gjort. Som nu när jag sitter här istället för att ta itu med att plugga lite engelska.
Suck.
Men jag får trösta mig med att om 17 dagar ska allt vara klart och jag får åka till LONDON! :D

Sista projektbilden!

Nu är sista bilden till projektet fotat, den fick bli på min kära syster ^^
Bara för att det var en fin bild laddar jag upp den här ^^
Nu får jagkryssa i en ruta på min lista! Känns kanon! ;)

Vi möts vid den stora eken.

(sms 06:30:)
elin: Godmorgon! Godmorgon! Det här är elins frukostklubb!
Minna: God morgon, jag heter Minna och jag ska sända tillsammans med elin idag. Vi har ett underbart väder idag!
elin: Dagens prognos: Flygande bakskorvar i en hisnande fart.
Har du åkt?
Minna: Avfärd beräknad om ungefär 3 minuter. Börjar du vara redo för allvaret min käre elin?
elin: Jag har startat motorerna. Snabba dig partner!
Minna: Uppfattat, jag ger mig av. Over and out.
elin: Jag rullar. Kursen är klar rakt föröver på styrbords sida. Måttliga västanvindar med en doft av frihet. Detta är kadett elin som rapporterar. Vi möts vid det stora eken. Klart slut.

Ja, min morgon började ungefär med detta. Sedan hoppade jag i bilden och gav mig av mot Den stora eken. Altså stallet. När jag kommer fram upptäcker jag att jag inte hade fått någon nyckel och kommer därför av logiska skäl inte in. Ajdå. Så jag och elin ringde och väckte Elina så att vi fick hennes nyckel så att vi kunde komma in i och göra vårat jobb. Trots problemen var stämmningen fortfarande god.



Sen kommer vi in i stallet och upptäcker att två ponnier springer lösa i stallet. Intressant... Vi matade alla hästar...



Och chillade lite...


Efter att ha gjort hela stallet färdigt fann man än en gång sig själv sittandes på glassboxen, ihopträngd med ungefär fem andra tjejer i det mycket lilla köket och lyssnar på historier om fredagens bravader och gissar hur Maja fått sin bula i huvudet... Det intogs som vanligt mackor, päronfestis, pucko, och vaniljhjärtan. Bästa bakismaten! Även om jag inte hade någon ursäkt för att äta men...
Det var in intressant morgon.
Detta är löjtnant Minna som rapporterar.
Vi möts under den stora eken.
Klart slut.

Hjäääälp!

Jag drunknar!
Känns det som. Jag har gjort en list med vad som ska vara gjort före sportlovet och det är en hel del. Och inga små grejer heller. Önska mig lycka till säger jag bara!
Men nu har jag min lista.
Jag gillar listor, dom strukturerar upp saker så att man kan se dom ordentligt. Så är det bara att välja en att börja med.
Det gäller bara att hålla huvudet ovanför ytan och kämpa på.
Tre veckor kvar tills vi åker till London, då är det slut med min eländiga lista!

Frustration

Frustrationen, förkylningen, tröttheten och irritationen kryper i kroppen.
Jag vill inte vara med idag.

Slagits med designen

Nu har jag suttit och slagits med designen i typ en timme för att man ska kunna läsa vadfan jag skriver. Det är väl inte världens snyggaste men jag ids fan inge mer så jag vill inte höra nå gnäll! ;)
Haha, så grov och finsk jag lät... Jag brukar inte skriva illa. Menmen.

Jag har just gjort en upptäckt. Klockan är 4 på eftermiddagen och det är inte mörkt ännu! Eller ja, lite skymmning är det ju, men det är inte kolsvart! Och solen sken när jag gik till skolan i morse! Nog för att vi hade lite sovmorgon men jag fick ändå någon konstig känsla av det. Jag har verklien haft lite lapp-sjuka den här vintern. Så det känns bra att vi går mot ljusare tider.
Det har varit underbart vinterväder idag, alldeles soligt med gnistrande snö...Då får man som lite hopp igen!

Hmm..

Hmm, ja, skäms på mig för att jag inte har orkat blogga... Men jag ska försöka göra ett litet ryck igen!

Idag har jag kommit fram till att jag aldrig skulle vilja ha min lillasyster som elev om jag hade varit högstadielärare. För inte nog med att hon ifrågasätter allting som den stackars läraren säger så har hon ju obviously någonting innanför pannbenet med tanke på hennes betyg. Sådanna ungar hade jag verkligen avskytt! Speciellt om dom skulle märka på alla små ord jag sa. Jag hade verkligen blivit tok-provocerad
Hennes lärare (vikarie) har tydligen sagt "Du kan få min mejladress så kan du mejla om du skulle ha fler frågor"
HAHA!
Vi har en blivande politiker i familjen, vad hon än säger! ;)

P.s, jag ska ändra på min layout så att detta blir lättare att läsa men jag lider av extrem trötthet ikväll...

RSS 2.0